Varje år blir ett antal ungdomar i Värmdö utsatta för ett brott som gör att de mår dåligt fysiskt eller psykiskt. Du som blivit utsatt kan få stöd och hjälp via kommunen.
Det är vanligt att en person som utsatts för brott får sömnsvårigheter, svårt att koncentrera sig och dålig aptit. Du kan känna dig otrygg och rädd och många känner skam, skuld och ilska.
På Brottsoffermyndighetens sida Jag vill veta finns information till dig som är ung och har utsatts för någonting brottsligt. På sidan finns också information om hur man kan känna om man har utsatts för ett brott samt var man kan få hjälp. Här finns också information om vad som händer om man anmäler eller om det blir rättegång.
Information till unga brottsutsatta Jag vill veta
Stödcentrum Unga Brottsutsatta är ett samarbete mellan Socialtjänsten och Polisen. Verksamheten riktar sig till barn och ungdomar mellan 0–21 år som blivit utsatta för brott. Stödcentret syftar till att ge ungdomar stöd och hjälp för att bearbeta de tankar och känslor som brottet framkallat, samt förbereda dem för den fortsatta polisutredningen och en eventuell rättegång. Den hjälp och det stöd som stödcentret erbjuder är helt frivillig och kostar ingenting.
Stödcentret kontaktar ungdomar som gjort en polisanmälan och inbjuder till stödsamtal och information, men du är även välkommen att ta kontakt om du misstänker att du råkat ut för något brottsligt som inte har polisanmälts. Liksom de allra flesta som arbetar med barn och ungdomar har Stödcentrum Unga Brottsutsatta anmälningsplikt och tystnadsplikt.
Ungdomar kan höra av sig via telefon eller mejl. Du får vara anonym.
Detta kan Stödcentrum hjälpa dig med:
Du som är 22 år eller äldre kan kontakta brottsofferjouren i Värmdö för att få hjälp.
Tel: 08-466 91 66
Senast publicerad: 2019-02-05
Kontakt
Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se
Mer information