Talande webbLyssna

Anhörigveckan

En ung pojke håller för sin farfars ögon i en lek.

Anhörigas livssituation uppmärsammas årligen under Nationella Anhörigdagen och Anhörigveckan. Det uppmärksammas med två olika arrangemang i Värmdö.  

Anhörigveckan äger rum den veckan då den 4 oktober infaller. Dagen instiftades på initiativ av Anhörigas Riksförbund 2005. Runt om i landet arrangerar kommuner, föreningar och andra aktörer aktiviteter och manifestationer på temat att vara anhörig.

Anhörigveckan i Värmdö

Anhörigveckan och den värdefulla insats anhöriga gör uppmärksammas i Värmdö med föreläsningar och Anhörigdagen i kommubnhuset.

Föreläsning

Bella Stensnäs håller en föreläsning. Hon är legitimerad psykolog och arbetar sedan många år med stressrelaterad ohälsa, bland annat med fokus på anhöriga till människor med psykisk ohälsa. Vad är stress och vilka konsekvenser kan det få att leva under långvarig och hög stressbelastning? Konkreta sätt att hantera stress kommer att beskrivas och även vad du själv kan göra för att underlätta ett betungande anhörigskap.


Tid: 4 oktober klockan17.30–20.00

Plats: Värmdösalen, kommunhuset, Skogsbovägen 9-11

Kostnad: Gratis och ingen föranmälan krävs

Frågor: 070-007 52 35 eller helena.ternstrom@varmdo.se

Anhörigdag för äldre

Du som är anhörig och vårdar en närstående eller vän över 65 år är välkommen till Seniorcenter Diamanten. Börjar dagen med kaffe. Sen föreläser Psykologen Jennifer Magnusson om ”vår sociala hjärna och hur den påverkas av relationer”. Det bjuds på lättare lunch. Prova-på-dans med latinorytm. Avslutas med en professionell dansuppvisning.


Tid: 4 oktober klockan 10:00-14:00

Plats: Seniorcenter Diamanten, Kullsvedsvägen 2, Hemmesta

Kostnad: Gratis och ingen föranmälan krävs

Frågor: 08- 570 474 71 eller maria.osterman@varmdo.se

 

Senast publicerad: 2018-09-17